Υποστήριξη: Aliveri Web TV  |  Φιλοξενία: E-base.gr

Hotel Axilleion - Skiros Island

Hotel Axilleion

Aspous / 34007 Skiros Island
0030-2222093300 / 0030-2222092425
axilleionhotelskyros@yahoo.gr
Hotel Axilleion - Skiros IslandOver Skyros

Skyros in het kort
Linaria is het pittoreske havenplaatsje van Skiros. Bij aankomst wordt de veerboot welkom geheten met indrukwekkende muziek van Richard Strauss en geeft het daardoor een filmachtige sfeer. Aan de kade zijn er vele restaurantjes en terrasjes. Vanaf Linaria vertrekken ook excursies naar de grotten en de stranden op het zuidelijke gedeelte van het eiland.

Meteen na Linaria vindt u Acherounes met een prachtig strand en mooi uitzicht. Als u de (hoofd)weg volgt komt u in het plaatsje Aspous terecht met zijn lang gestrekte zandstrand met uitzicht op prachtige kliffen en omringd door bergen. Op ongeveer 4 km vanaf Aspous ligt Chora, de hoofdplaats van Skiros.
Het is gelegen tegen een imposante rotsachtige berg. Bovenaan de rots ligt een Byzantijns kasteel en het klooster van St George uit het jaar 962.
Het plaatsje met zijn nauwe straatjes en traditionele witte huisjes is een van de mooiste van de Egeïsche zee. Er zijn meerdere parkeerplekken waar u uw auto achter kunt laten om daarna de met natuursteen geplaveide straatjes af te struinen en te ´verdwalen´ in het doolhof van zijpaadjes. U zult u steeds weer verrast worden door een nog mooier en pittoresker tafereeltje.
In Skiros-stad vindt u veel winkeltjes en restaurantjes. Ook is er een bank waar u kunt pinnen en zijn er twee apotheken. Aan het prachtige plein zijn er terrassen, waar u met uitzicht op het klooster boven het stadje van een verfrissing kunt genieten.

Boven in de stad kunt u een klein pleintje vinden genaamd Brooke Square (naar de dichter Rupert Brooke die op dit eiland begraven ligt) waar u kunt genieten van het uitzicht op zee en de kustplaatsjes Magazia en Molos. Het zijn in de zomermaanden de meest toeristische plekjes van het eiland omdat ze over vele restaurantjes, cafetaria's en een aantal leuke beachbars beschikken. Magazia en Molos zijn met elkaar verbonden door één van de meest uitgestrekte stranden van heel de Egeïsche kustlijn.
Verderop ziet u het indrukwekkende kerkje St Nikolaos beschut op een rotseilandje, dat al zwemmend of met een bootje kan worden bereikt. Het strand loopt door tot Girismata, een andere nederzetting met een wat grilliger kustlijn. Wat u zult opvallen is dat dit eiland een bijzonder gevarieerde natuur heeft. Bossen, kale rotsachtige bergen, prachtige kleine baaien, uitgestrekte stranden naar rotskust en een meestal kalme helderblauwe zee. Vanuit Magazia gaat de hoofdweg door naar de heuvelachtige omgeving van Trahi en het vliegveldje. De weg leidt ook naar de archeologische vindplaats Palamari. Hier is bewijs gevonden dat het eiland al tussen 6000-2900 v.Chr. bewoond werd.

Vanaf het vliegveld gaat de weg weer naar het zuiden. Een onverharde zijweg leidt naar de adembenemende baaien van St Petros en Theodokis. De verharde weg gaat weer verder langs het mooie strand van Kyra Panagia en leidt naar de kleine nederzetting Atsitsa waar u uw wandeling of autotour kunt onderbreken voor een hapje en drankje in één van de twee restaurantjes. Een prachtige omgeving die uitnodigt om stil te staan bij zijn schoonheid. Daarna is er keuze uit een onverharde weg richting Skiros-stad door het bosrijke gedeelte van het eiland en een verharde weg naar de zuidelijker gelegen stranden van St Fokas en Pefkos. Bovenop de berg die grenst aan de baai van Pefkos staat het kerkje van Agios Panteleimonas. Je hebt er een schitterend uitzicht op de baai en wat eilandjes voor de kust. Met helder weer kun je zelfs zover kijken als het schiereiland Evia. Vanaf het kerkje leidt de weg weer terug naar Linaria.

Kalamitsa ligt ten zuiden van Linaria en heeft een lang strand met gedeeltelijk zand en kiezels. Dan is er het gehuchtje Nifi en dat is in zuidelijke richting de laatste bewoning van het eiland. Het overige is rotsachtig met lage begroeiing en onbewoond, maar dat is ook weer bijzonder om te zien. U kunt de weg volgen totdat hij op een gegeven moment doodloopt op een klif, waar u ongetwijfeld getroffen zult worden door een gevoel van oneindigheid.

Vanuit Linaria zijn er bootexcursies naar grotten met azuurblauw water en via de weg niet-bereikbare stranden. Het eiland bezit een gevarieerde en uiteenlopende schoonheid, waardoor er veel te ontdekken valt en u steeds weer wordt verrast. Kom dus naar Skiros en laat u betoveren.

Choose language

Volg ons voor extra aanbiedingen ook op facebook


Berichten


Vlucht op Skiros

Van Athene vertrekt er een voordelige binnenlansde vlucht naar Skyros. Voor verdere informatie en opties mbt de heenreis zie reisinformatie op onze website.

Voor het seizoen 2015"Een dagboek in de Griekse crisis"

De Nederlandse vrouw van de eigenaar heeft een aantal persoonlijke boekjes geschreven over de crisis in Griekenland: "Een dagboek in de Griekse crisis"

Eerder verschenen:
"Een 'vreemde' kijk op Griekenland"